dsc 0865 1Військовослужбовці-медики Національної гвардії України, що служать у військових частинах Західного ОТО пройшли навчальний курс з Тактичної медичної допомоги. Навчальний курс LEFR – Law Enforcement & First Response Tactical Casualty Care по системі NAEMT – National Association of Emergency Medical Technicians (Національна асоціація невідкладних медичних технік США) допомагає вивчити алгоритм надання невідкладної медичної допомоги пораненим в місцях виникнення тактичної ситуації. Про це розповіла Старший солдат Аліна Новікова.

Захід відбувся на базі Військового медичного клінічного центру Західного регіону у Львові за ініціативи начальника медичної служби Західного територіального управління полковника медичної служби Андрія Коробкіна.

«Військовослужбовці Національної гвардії України з самого початку виникнення збройного конфлікту на сході країни беруть участь у проведенні антитерористичної операції, - розповідає начальних медичної служби Західного територіального управління полковник медичної служби Андрій Коробкін. – Поруч із солдатами та офіцерами знаходяться медики, від яких залежать людські життя. Військова медицина має свої особливості, адже тут як ніколи важлива оперативність, висока кваліфікація та психологічна витримка персоналу. Медики, які надають допомогу при терористичній загрозі серед цивільного населення, різного роду аваріях, перестрілках та евакуаціях мають у напрочуд складних умовах зберегти життя пораненого і, що не менш важливо, своє. На шляху розвитку, яким на сьогоднішній день іде Національна гвардія, такі заняття є необхідним явищем. Ми вдячні нашим американським колегам, які діляться передовим досвідом з нашими медиками».

Під час навчального курсу були проведені лекції від провідних військових медиків із відеопоказами практичних дій у зоні безпосередньої загрози, після яких військовослужбовці відпрацьовували практично набуті знання. По проходженні курсу гвардійці отримали сертифікати NAEMT Міжнародного взірця.

«Усі набуті тут знання ми передаємо військовослужбовцям наших частин, - розповідає тимчасово виконуюча обов’язки начальника медичної служби військової частини 3002 капітан м/с Ірина Вишинська. – Із солдатами та офіцерами проходять постійні заняття по наданню невідкладної медичної допомоги на полі бою, зупинці кровотеч, визначенню місць накладання джгутів та правильність їх застосування, ми розповідаємо про види пневмотораксів та способи їх усунення. Звісно, це не увесь перелік того, що ми навчаємо військовослужбовців. Сучасна медицина не стоїть на місці і Національна гвардія знаходить шляхи отримання сучасної інформації для медиків».