ua«Це провокація та обман. Це не компетенція військового комісаріату виставляти працівників військового комісаріату на пункти пропуску на кордоні», – так прокоментував інформацію про можливий експеримент із пошуку призовників на пунктах пропуску на Львівщині керівник Західного регіонального медіа-центру МО України Олександр Поронюк. Про це пише «Львівська газета».

Нагадаємо, вчора було оприлюднено інформацію із посиланням на слова начальника Львівського прикордонного загону Сергія Мельника про те, що працівники військкоматів чергуватимуть перед пунктом пропуску на кордоні. Вони виявлятимуть потенційних призовників і вручатимуть їм повістки. Водночас, цей варіант одразу заперечили. Зокрема, у прес-службі Мостиського прикордонного загону таку інформацію спростовали. «Такої інформації у нас немає і офіційного підтвердження також. Вона не відповідає дійсності. Експеримент – малоймовірний, тому що робота на пункті пропуску – це ціла процедура, потрібно мати дозвіл від керівництва», – говорить керівник прес-служби Мостиського прикордонного загону Іван Галкін.

Також заступник військового комісара області Денис Сохацький повідомив, що інформація про пошук призовників працівниками військкомату суперечить дійсності.

Натомість у Львівському прикордонному загоні до перевірок готуються. За словами керівника прес-служби Ярослави Мельник, начальник загону має домовленість із військовою прокуратурою та обласним військовим комісаріатом.