725258398df755aa60fab392abdf81deУкраїнська кіберполіція виявила 926 «груп самогубств». Із них 600 уже заблоковано. Про це глава Національної поліції України Сергій Князєв повідомив учора, 25 квітня, доповідаючи на колегії МВС про результати роботи поліції, пише «Львівська газета».

Сергій Князєв зазначив, що стрімке поширення в соціальних мережах так званих «груп смерті» стало новим викликом для суспільства та поліції. Найбільш вразливими до негативного впливу соціальних мереж є діти від 13 до 17 років, які мають проблеми у спілкуванні з оточуючими. Такі діти більшість часу проводять в Інтернеті, де масово вступають у різні закриті групи.

«На сьогодні поліція за цими фактами відкрила 35 кримінальних проваджень і встановила 4 факти суїциду, які пов’язані діяльністю «груп смерті», – повідомив С. Князєв.

Для вирішення цієї проблеми він дав доручення керівникам обласних підрозділів поліції налагодити комунікацію з адміністраціями навчальних закладів, регіональними управліннями освіти і медичними установами для виявлення дітей, що могли потрапити під негативний вплив так званих «груп смерті» та запобігти можливим негативним наслідкам, – додали у департаменті комунікації Національної поліції України.