Депутат Львівської міськради з фракції БПП Роман Грицевич під час сесії 27 квітня проголосував за надання собі ж в оренду приміщення на вул. Миколайчука, 9. Це є порушенням закону «Про запобігання корупції», відтак через такі дії депутата ЛМР можуть оштрафувати.

Це часте порушення, особливо серед депутатів селишних чи сільських рад, однак із депутатом ЛМР таке стається вперше. Із початку роботи цього скликання ЛМР депутати понад 10 разів заявляли про конфлікт інтересів перед розглядом окремих питань. У таких випадках депутат не має права голосувати за прийняття рішення.

Перед кожним засіданням головуючий на засіданні нагадує депутатам про такі заяви і, як правило, сам оголошує, що немає конфлікту інтересів в жодному з цих питань. Однак під час сесії ЛМР 27 квітня лише Петро Адамик заявив про конфлікт інтересів при розгляді питання, що стосувалося фірми його двоюрідного брата.

Сам Роман Грицевич пояснив ZAXID.NET, що просто забув заявити про конфлікт інтересів публічно, а тому подасть до секретаріату заяву з проханням не враховувати його голос в цьому голосуванні. За його словами, злого умислу в цій ситуації не було.

Приміщення на вул. Миколайчука Роман Грицевич, який за освітою є медиком, отримав в оренду до 2027 року для проведення там обстежень вагітних (зокрема для УЗД). Цим приміщенням депутат користується вже кілька років, сплачуючи пільгову оренду, а тепер звернувся за погодженням на продовження винайму на наступні 10 років. Депутати ЛМР погодили це питання, продовживши йому оренду.

Зазначимо, що Роман Грицевич є депутатом ЛМР від 2002 року (це вже третє скликання підряд). Зараз він є секретарем депутатської комісії з питань комунальної власності ЛМР.