73 main new.1480452118Під час пленарного засідання Львівської міськради 27 квітня депутати затвердили зміни до  Положення про паркування автомобілів у Львові. Про це інформує прес-служба ЛМР.

Відповідно до змін, змінився і графік роботи платних паркінгів. Тепер вони працюватимуть з 8:00, а не з 9 год. ранку, і до 19:00.

Окрім цього, якщо раніше відведені майданчики для платного паркування обов’язково повинні були бути обладнані паркувальними автоматами з розрахунку не менш як один автомат на 10 місць для паркування з обох боків вздовж проїжджої частини вулиці, дороги або тротуару, то тепер має бути один паркомат на 20 місць. 

Також змінилися технічні моменти щодо організації паркування. Так, тепер організацію майданчиків для паркування у м. Львові здійснюватиме замовник за власною ініціативою чи за поданням суб’єктів підприємницької діяльності, громадських організацій, органів державної влади та місцевого самоврядування. Робить це за попереднім погодженням з уповноваженим органом ГУ Національної поліції України у Львівській області. При цьому схема організації паркування автомобілів на парковці зазначається у паспорті майданчика для паркування за погодженням з уповноваженим органом ГУ Національної поліції України у Львівській області.

Ще одна зміна. Спеціально визначені земельні ділянки для організації гостьових майданчиків для паркування транспортних засобів підприємств, організацій, торговельних та розважальних закладів на прилеглих до них територіях та майданчики для паркування на їх внутрішніх територіях надає замовник цим суб’єктам без проведення конкурсу відповідно до звернень суб’єктів підприємницької діяльності.