Немира "Ніщо не зрівняється зі спілкуванням наживо. Цікаво і тепло пройшла в Центральній бібліотеці ім. В.Г. Короленка творча зустріч з Катериною Немирою - відомою письменницею, скульптором, педагогом і просто дуже позитивною людиною", - так розповіла про зустріч головний бібліотекар Інна Шульга.

Катерина Немира приїхала до Маріуполя разом з чоловіком з Нового Яричева Львівської області з чудовою місією - єднання за допомогою творчості, мистецтва Заходу і Сходу нашої країни. «Щоб маріупольці краще дізналися гостю, бібліотекарі провели невеликий екскурс по основним «життєво-творчим» стежками Катерини Немири. Сама ж автор з глибокою мудрістю і почуттям гумору розповіла про найпам’ятніші поїздки, події, зустрічі, довге життя в Америці і повернення в улюблену Україну», - розповіла головний бібліотекар Центральної бібліотеки ім. В.Г. Короленка.

Маріупольцям Катерина Сергіївна представила свої книги: роман "Іногда" (2013 г.) і збірник новел "Кольорові оповіді" (2014 г.). За словами автора "Іногда" замислювався як розповідь, а виріс до роману. Це історія про трьох жінок, життя яких на тлі подій в Україні склалася зовсім по-різному. Більшість новел з "Кольорових оповідей" були написані Катериною Сергіївною давно, і публікувалися раніше в журналах і газетах: «Український журнал», «Літературна Україна», «Прага» та ін.

«Хоча за професією Катерина Немира - художник, який займається скульптурою, керамікою, її завжди приваблювала і літературна творчість. Цікаво, що для ілюстрацій книжки використані репродукції графічних робіт її чоловіка - художника Володимира Немири. Зараз вона пише наступну книгу, уривок з якої автор із задоволенням прочитала», - додала Інна Шульга. Також біліотекар відзначила цікаві психологічні образи автора, пластичну, як глина під руками скульптора, літературну мова Катерини Немири. «Її емоційна літературна творчість допомагає відчути красу і повноту життя», - підкреслила бібліотекар.

На завершення зустрічі письменниця подарувала свої книги Центральній бібліотеці ім. В.Г. Короленка і пообіцяла приїхати до Маріуполя з новим літературним твором.