derevo parkГромада, яка захищає парк "Знесіння" від забудови, впродовж останніх місяців намагалася отримати вичерпну інформацію щодо функціонування та роботи дирекції та колективу парку. Громадські активісти неодноразово звертались зі своїми питаннями до дирекції парку, і власне до в.о. директора парку «Знесіння» Мар’яни Задорожної, однак отримали відповідь, що звернення необхідно подавати тільки в письмовому вигляді.

Про це повідомила голова ГО «Магдебурзьке право» Зоряна Іванків.

За словами активістки, дирекції було подано декілька листів, однак відповіді ні на один активісти так і не отримали.

У листах йдеться наступне. Активісти, які виступають проти забудови у парку, природо-охоронній зоні, історичному ареалі – просили дирекцію подати документи на встановлення огорожі будмайданчика по вулиці Довбуша,15, пакет дозвільних документів на початок будівництва, а також документ, який засвідчує дозвіл на вирубку дерев вздовж стежини, які розташовані від вулиці Харківської (автостоянка) до Чернечої гори та відповідний проект, згідно з яким викопано рови та здійснюються облаштувальні роботи.

Активісти просили надати також перелік штатних працівників РЛП «Знесіння» та вказати їхні функціональні обов’язки, графік роботи установи інформаційно-освітнього центру для відвідувачів, план роботи центру, бюджет на 2017 рік.

Громадські активісти крім того просять дирекцію відновити шлагбаум, який протягом багатьох років перекривав в’їзд до інформаційно-освітнього центру і прийняти на баланс камеру, що на цьому центрі, по вулиці Довбуша,24.

Активісти також просять встановити наприкінці вулиці Довбуша знак «В’їзд заборонено» і встановити інформаційну таблицю про парк під горою Льва.

Окрім того, громадські активісти звертали увагу дирекції, що поряд зі згаданим центром біля гори Стефана розташовані два люки, які перебувають в аварійному стані з пошкодженими кришками, які несуть небезпеку для відвідувачів парку. 

Окремим листом до дирекції та управління освіти ЛМР активісти зазначили, що  забудова рекреаційно-готельного комплексу у парку обмежить використання паркової території колективами дітей із дитсадка №12 на вул. Довбуша, 22 та дітей молодших класів школи №8, що по вулиці Довбуша 20.

Забудова не буде сприяти, а фактично знищить можливість перебувати дітям у зоні рекреації, зазначається у листі, при цьому батьківський комітет підтримує громадських активістів.

Як повідомляв Форпост, Господарський суд Львівської області 28 квітня оштрафував фірму "Архібуд" на 76 тисяч гривень за незаконну вирубку дерев на території парку "Знесіння".

Раніше, 7 квітня, у Господарському суді Львівської області відбулося засідання у справі щодо забудови парку «Знесіння». В результаті було винесене рішення про часткове задоволення позову, а саме визнати недійсним договір оренди між ЛМР і Архібудом, і частково витребувати земельну ділянку по вул. Довбуша 15 в повному обсязі на користь держави.