budgУпродовж квітня 2017 року за процесуального керівництва прокуратури Львівської області у кримінальних провадженнях забезпечено відшкодування завданих збитків державі на суму близько 2 млн грн. Про це інформує прес-служба прокуратури Львівської області.

Зокрема, в ході досудового розслідування слідчими Головного управління Державної фіскальної служби України у Львівській області викрито приватного підприємця міста Львова, який упродовж 2016 року отримав на рахунок кошти за поставку товарів, однак звітність про свою фінансово-господарську діяльність до контролюючих органів не подав. Як наслідок, не сплатив до державного бюджету податків на суму 700 тис грн.

В іншому кримінальному провадженні встановлено, що товариством з обмеженою відповідальністю при взаємовідносинах із приватним підприємством, яке входило до складу «конвертаційного» центру, до державного бюджету не сплачено податок на додану вартість в сумі понад 950 тис грн та 240 тис грн нарахованих штрафних санкцій.

Враховуючи повне та добровільне відшкодування підозрюваними вказаних збитків державі, прокуратура області скерувала до суду клопотання про звільнення їх від кримінальної відповідальності на підставі ч. 4 ст. 212 КК України.