1 176Альфа-Банк заявив, що «прийняв пропозицію організаційного комітету міжнародного джазового фестивалю Alfa Jazz Fest про проведення ребрендингу фестивалю». «Із 2018 року Альфа-Банк Україна не буде титульним спонсором проекту, а фестиваль змінить назву з Alfa Jazz Fest на Leopolis Jazz Fest.

У випадку з Alfa Jazz Fest ініціатива банку за 7 років дозволила створити музичний фестиваль міжнародного рівня. Фестиваль виріс, зміцнів і готовий до самостійного життя», - йдеться в заяві банку, передає FINBALANCE.

«Наразі ми проходимо період інтеграції Альфа-Банку і Укрсоцбанку і не знаємо достеменно, з яким єдиним брендом будемо працювати через кілька років. Яку з назв ми виберемо – Альфа-Банк, Укрсоцбанк або третій варіант – поки не вирішено», - додав Іван Світек, генеральний менеджер Альфа-Банку.

Про зміну назви фестивалю також повідомив голова ГО "Економічний Бойкотний Рух" Олег Радик. Він зазначив, що виконавчий директор Alfa Jazz Fest Наталя Горбачевська повідомила йому про те, що організатори домовилась з банком про внесення змiни у назву фестивалю. З 2018 року фестиваль працюватиме пiд брендом Leopolis Jazz.

На думку активіста, такий ребрендинг швидше з все слід сприймати як закономірність, а не як перемогу. Хоча, нагадує Олег Радик, громадські активісти два роки боролись проти того, щоби джазовий фестиваль у Львові спонсорувала російська фінансова установа. «Альфаджазфест не лише культуральний захід. Це спроба показати світу, що Росія з нами дружить і допомагає. Як житель, наприклад, Німеччини, може сприймати санкції проти окупанта Криму, коли російські бізнесмени разом з українськими нуворишами і колаборантами веселяться під час російсько-української війни. Це їхній ОСТАННІЙ ФЕСТИВАЛЬ», — писав Олег Радик.

Зазначимо, що раніше, як писав ZIK, Наталя Горбачевська говорила, що ніхто не збирається забирати із назви фестивалю слово «альфа».

«Це бренд, який ми створювали сім років. Будь-які маніпуляції з ним (брендом, – ред.) можуть прирівнятися до знищення фестивалю. Переривання фестивалю свідомо на один рік також означає його закриття», – наголосила вона.

Раніше повідомлялось, що у Львові 23-27 червня відбудеться сьомий міжнародний джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest, участь у якому візьмуть 30 колективів з різних куточків світу.