18447555 697293527121288 1938191350740966866 nВ середу, 17 травня, о 10:00 у Верховному суді у Києві (вул. Пилипа Орлика,4) буде касаційне засідання по справі Маріупольського політв'язня, юного борця за Україну та власну свободу Олексія Симоніка (Бандери). Львівські активісти-волонтери просять небайдужих прийти і підтримати Бандеру.

"Дуже прошу всіх, хто має можливість прийти і підтримати Бандеру! Дуже прошу всіх про молитву за позитивне вирішення справи!

Перебуваючи в СІЗО, терплячи тиск і побої під час допитів цілі 7 місяців, Олексій залишався завжди сильним духом, і вірним своїй державі, вірним ідеї суверенності і незалежності України Олексій навіть після звільнення з СІЗО продовжив боротьбу за чисту вільну Україну. Почав він з і свого міста Маріуполя. Пройшовши вже випробування системи і знаючи багато про корумпованість, продажність та прихильне ставлення до російських окупантів чиновників, прокурорів, суддів, правоохоронців Маріуполя, Олексій скерував свою громадську діяльність саме в цьому напрямку.

Сімоник разом з однодумцями організували пікет на засіданні Маріупольської міськради з вимогою визнання мером Маріуполя Росії країною агресором; друкували інформаційні агітки, проводили різні акції для інформування населення, борячись з проросійською пропагандою.

Олексій сильно заважав певним посадовцям в Маріуполі, і вже 05.10.2016 р. Апеляційний суд Донецької обл. у м. Бахмуті, на вимогу прокурора Павлової А. Ю. відмінив міру покарання, призначену першою інстанцією, Іллічівським судом (2 роки умовно), і засудив Олексія на 4 роки позбавлення волі. Зараз Олексій Сімонік перебуває за гратами Маріупольського виправного центру. По факту, Олексій відбуває вже друге покарання за одним і тим же обвинуваченням", - пише львівська волонтер Юлія Зак.