102814 1746 1Посадовцям Львівщини доведеться відповісти за порушення вимог фінансового контролю та несвоєчасне подання декларацій.

Зокрема, за участі прокуратури Львівської області судом апеляційної інстанції залишено в силі рішення Сихівського районного суду міста Львова, яким визнано винним слідчого органів поліції за порушення вимог фінансового контролю та несвоєчасне подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, а саме за ч.1 ст.172-6 КУпАП.

Зокрема, вказаний службовець, обіймаючи посаду слідчого поліції, не подав в термін до 30.10.2016 електронну декларацію за 2015 рік, як це передбачено вимогами Закону України «Про запобігання корупції» та рішення Національного агентства з питань запобігання корупції. За наслідками судового розгляду на нього накладено штраф.

Зазначимо, що загалом упродовж поточного року судами області за порушення вимог фінансового контролю визнано винними 3 колишніх посадовців Львівської обласної державної адміністрації, а також 2 колишніх слідчих органів поліції.

Крім того, тривають судові розгляди адміністративних справ відносно двох звільнених з посад суддів та одного начальника відділу виконавчої служби органів юстиції області, повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.