18425495 10213091471385310 6352223151153495160 nУ Львові відбувся круглий стіл задля врегулювання ситуації, що склалася навколо відмови прийняття на посаду 22-х кандидатів у слідчі Львівщини, котрі напередодні пройшли відповідний конкурсний відбір. За вказівкою керівника ГУ Нацполіції Львівщини Валерія Середи по кожному із претендентів буде розглянуто можливість зберегти цих людей для лав поліції.

Про це повідомила голова постійної поліцейської комісії Головного управління Національної поліції у Львівській області Вікторія Балицька.

«Сіли за круглий стіл. Кандидати на посади слідчих, я і Наталія Шелестак поспілкувалися із Валерієм Середою і Ігорем Борисом (нач. УКЗ) з приводу ситуації, яка склалася навколо неправильно заповнених декларацій. Валерій дав доручення кадрам підготувати довідку по кожному кандидату і ще раз усе проаналізувати. І знайти способи зберегти цих людей для поліції. Сподіваємося, що буде прийняте мудре і відповідальне рішення. Тим більше що вчора на прес-конференції Петро Порошенко сказав, що законодавство по декларуванню потребує вдосконалення і люди, які мають зараз проблеми через ці недосконалості не повинні постраждати.

Сподіваюся що у 22-х кандидатів на посади слідчих, які успішно пройшли конкурс, все буде ок і вони потраплять на роботу. Ну, не можуть ламатися людські долі через те, що хтось у НАЗК не здатен притомні інструкції написати і забезпечити нормальне функціонування електронної системи», - написала активістка на своїй стоірнці у Фейсбук.

Нагадаємо, Форпост писав, що усім конкурсантам, які пройшли відбір на слідчих Львівщини, відмовлено у прийнятті на посаду через помилки в поданні електронних декларацій.