Стрий сміттяУ Стрию на території ДП «Західвійськбуд» Міністерства оборони України викинули приблизно 5 вантажних автомобілів ТПВ зі Львова. Про це інформує прес-служба Стриської РДА.

Вчора, 16 травня, голова Стрийської райдержадміністрації Василь Зубрицький у складі робочої групи з числа заступника міського голови Стрия Мирона Стецика, начальників управлінь Держпродспоживслужби у м. Стрию та Стрийському районі Василя Чабановича та Тараса Рокунця, представників національної поліції на чолі із заступником начальника Стрийського відділу поліції ГУ НП у Львівській області Романом Вовком, начальника Стрийського відділу ГУ ДСНС у Львівській області Віталія Штефана, представників міської та районної комісій з ТЕБ та НС, директора КП «Комунальник» Василя Васьковича виїхала на місце виявленого сміття на території ДП «Західвійськбуд» Міністерства оборони України (або так званого 344-заводу), що у місті Стрию. На місце було запрошено представників підприємства – заступника директора Богдана Паньківа та в. о. головного інженера Володимира Шила.

На причетність сміття до львівського вказують чеки з магазинів. Саме сміття, а це близько 5 вантажних автомобілів, було вивантажено на території занедбаного заводу безпосередньо у напівзруйнованому цеху. Це, практично, у ста метрів від багатоквартирних будинків мешканців Стрия (!).

За словами заступника начальника поліції Романа Вовка, як тільки надійшло повідомлення в поліцію, на місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група, яка виявила купи зі шкідливими для навколишнього середовища відходами.

У поліції цей факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрите кримінальне провадження за фактом незаконного вивантаження львівського сміття на території заводу.

За результатами виїзду робочої групи керівництву ДП «Західвійськбуд» МОУ було надано доручення терміново вирішити питання з ліквідації сміття з території підприємства, оскільки саме керівництво заводу несе повну відповідальність за все, що діється на її території.