Відеооператор Сергій Клименко розповів про те, як він постраждав 18 лютого 2014 року від нападу спецпризначенців. Про це інформує «5 канал».

Вчора, 17 травня, суд у справі екс-командира львівського «Беркуту» Ростислава Пацеляка, якого звинувачують у перевищенні службових повноважень під час подій на Майдані 18 лютого 2014 року, допитав потерпілого. У Святошинському райсуді Києва заслухали свідчення відеооператора «5 каналу» Сергія Клименка.

Саме 18 лютого 2014 року він постраждав від нападу правоохоронців. За його словами, на розі з Кріпосним провулком, під час зйомок тих подій, його разом із журналістом упізнали спецпризначенці. Вони застосували сльозоточивий газ, зажбурляли камінням та розбили відеокамеру.

Адвокат Пацеляка Наталія Вознюк стверджувала на суді: «Жоден із них на досудовому засіданні не зазначив, про те, що мій підзахисний когось або вдарив, або наказав вдарити. Він виконував наказ, а саме був у відрядженні для охорони порядку в місті Києві».

Натомість прокурор Олександр Ковальчук зазначив: «У нас є інша доказова база, яка вказує, що саме 18-го числа на Кріпосному, на Інститутській перебувало два спецпідрозділи – Харківський і Львівський. І, як зазначалось захисником, те, що і вона підтвердила той факт, що Пацеляк був у відрядженні і здійснював командування даними підрозділами».

Нагадаємо, Ростислав Пацеляк перебуває на волі, під особистим зобов'язанням. Його підозрюють у скоєнні злочинів проти майданівців, а саме – львівські «беркутівці» нібито розганяли ходу протестувальників в урядовому кварталі.