Судове засідання щодо будівлі на вул. Широкій, 81, яке мало відбутися сьогодні у Господарському суді у Львівській області, перенесли на 2 червня на 11:00. Про це повідомив мешканець району Андрій Заяць, який також додав, що перенесли суд через те, що «забудовники подали документ про те, що вони з 2015 року мають право власності». «Про яке право власності йдеться, ми будемо з’ясовувати», - зазначив Андрій Заяць.

Нагадаємо, під час перевірки 3 квітня виявлено, що за адресою Широка, 81 проводяться будівельні роботи. з будівництва магазину без дозвільних документів, які надають право на виконання будівельних робіт, що є порушенням вимог п.2 частини першої ст.34, частини першої статті 36 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», п.5 Порядку виконання підготовчих та будівельних робіт, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 р. № 466.

unnamed

Тоді винесли постанову про накладення штрафу на ТзОВ «Західуніверсал плюс» в розмірі 57600 тис. грн та встановлено приписи про зупинення будівельних робіт. З метою перевірки припису посадова особа Інспекції з 27 квітня по 11 травня провела повторну позапланову перевірку будівництва магазину на вул. Широка, 81 у м. Львові (поруч із зупинкою громадського транспорту).

Під час перевірки встановлено, що поряд із зупинкою громадського транспорту знаходиться нежитлова будівля розміром 3х10м. На час проведення перевірки будівельні роботи не проводились, однак наявні ознаки проведених будівельних робіт, хоча 3 квітня після Інспекція видала припис про їх зупинення.

За інформацією інспекції, представником ТзОВ «Мегаторгсвіт» пред’явлено витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності, згідно якого встановлено, що нежитлова будівля магазину літ. «Б» площею 26,8 кв.м., що знаходиться за адресою: м.Львів, вул. Широка, 81 зареєстровано на праві приватної власності за Товариством з обмеженою відповідальністю «Мегаторгсвіт» на підставі свідоцтва про право власності на нерухоме майно № 33253924 від 06.02.2015.

Як повідомляють в інспекції, враховуючи, що державним реєстратором прийнято рішення про державну реєстрацію речових прав щодо нежитлової будівлі магазину літ. «Б» площею 26,8 м² на, вул. Широкій, 81, то такі правовідносини виходять за межі правового регулювання законодавства у сфері містобудівної діяльності та свідчать про відсутність підстав для здійснення заходів державного архітектурно-будівельного контролю.

З метою перевірки законності оформлення права власності на нежитлову будівлю магазину літ. «Б» площею 26,8 кв.м., що знаходиться за адресою вул. Широка, 81, Інспекцією скеровано до Залізничного відділу поліції та Львівської місцевої прокуратури № 2 копії матеріалів перевірок.