168a90f115cbd32a29cebcf774c5cd0757c7e6bfЗа процесуального керівництва Радехівської місцевої прокуратури Кам’янка-Бузьким відділом поліції спільно з Управлінням захисту економіки у Львівській області Департаменту захисту економіки України задокументовано факт одержання неправомірної вигоди в розмірі 100 доларів США завідувачем поліклінічного відділення однієї з районних лікарень області.

Нагадаємо, що останній, працюючи на вказаній посаді та виконуючи також функції голови лікарсько-консультаційної комісії, отримав від учасника АТО вказану суму коштів за сприяння в оформленні медичної документації та скерування на обстеження лікарською комісією для визначення групи інвалідності у зв’язку із втратою слуху.

У провадженні тривають першочергові слідчі дії, спрямовані на фіксування його протиправної діяльності.

Наразі посадовцю вже повідомлено про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою, а саме за ч.1 ст.368 КК України.

Судом йому обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання та відсторонено від посади голови лікарсько-консультаційної комісії.

За вчинення вказаного злочину лікарю загрожує покарання до 4 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.