20 10 2015В юридичному департаменті Львівської міської ради створено сектор захисту майнових прав, який буде займатися поверненням у власність міста незаконно відчужених комунальних приміщень. Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет, інформує прес-служба мерії.

«Ми створюємо сектор захисту майнових прав, який буде займатися поверненням в комунальну власність вкрадених приміщень. Після того, як ця потреба буде вирішена, то будемо думати, чим зайняти цей сектор», - зазначила директор юридичного департаменту Гелена Пайонкевич.

Зазначимо, що з метою належного вивчення фактів, які вказують на незаконність відчуження значної кількості об’єктів комунального майна, за розпорядженням міського голови створено відповідну комісію. Також вчора на сесії проголосували за створення тимчасової контрольної комісії для перевірки діяльності управління комунальної власності, зокрема – виявлення фактів незаконного відчуження комунального майна.

Додамо, що з понад 40 об’єктів комунальної нерухомості, які незаконно відчужені, на 24 приміщення накладено арешт. «По решті ми працюємо далі, продовжуємо моніторити реєстр і внутрішню інформацію для того, щоб встановити остаточну чисельність», - додала Гелена Пайонкевич.

Як заявила у коментарі Форпосту львівська активістка Олеся Дацко, Львову потрібен прозорий публічний реєстр комунального майна, без нього на ринку нерухомості продовжуватиметься дерибан, приміщення продаватимуться за безцінь, комунальне майно буде дивними способами відчужуватись, а будинки та об’єкти доводитимуться до аварійного стану, щоби на їхньому місті виростали нові забудови.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Льовову потрібен прозорий публічний реєстр комунального майна, без нього на ринку нерухомості продовжуватиметься дерибан, приміщення продаватимуться за безцінь, комунальне майно буде дивними способами відчужуватись, а будинки та об’єкти доводитимуться до аварійного стану, щоби на їхньому місті виростали нові забудови.

Про це заявила Форпосту львівська активістка Олеся Дацко, коментуючи інформацію про відчуження двох десятків комунальних приміщень у Львові.