242536У зв'язку із запровадженням з 11 червня безвізового режиму між Україною та ЄС Митна служба Польщі планує збільшити штатну чисельність свого персоналу на кордоні з Україною. Про це повідомило міністерство фінансів Польщі у відповідь на інформаційний запит Укрінформу.

“У зв'язку із запланованою відміною віз для громадян України міністерство фінансів (Польщі — ред.) планує розширити штатну чисельність на польсько-українському відрізку державного кордону за рахунок додаткових посад з огляду на прогнозовані потреби і ймовірне зростання прикордонного руху”,- йдеться у відповіді міністерства фінансів РП.

Зазначається, що в залежності від ситуації на кордоні керівники змін на пунктах пропуску визначають кількість митників. “Якщо ситуація змінюватиметься, то на кордон спрямовуватимуться додаткові функціонери”,- йдеться в повідомленні.

В міністерстві фінансів Польщі очікують, що у перші дні після введення безвізового режиму можна очікувати на “незначне збільшення часових рамок на перевірку”, на що Митна служба РП реагуватиме “у відповідності до потреб”.