1462460244 znoУ вівторок було проведено зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури, результати якого зараховуватимуться як державна підсумкова атестація шкільного курсу з української мови, а також як вступний тест для бажаючих вступати до вищих навчальних закладів у цьому році. Про це пише Освіта.ua.

Максимальна кількість тестових балів за виконання частини тесту «Українська мова» дорівнює 68 тестовим балам. Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи з української мови і літератури дорівнює 104 балам.

З метою інформування учасників зовнішнього незалежного оцінювання у середу 24 травня будуть опубліковані правильні відповіді на завдання тесту.

Таблиця відповідності тестових балів оцінкам за шкалою від 1 до12 балів з української мови та таблиця переведення тестових балів з української мови і літератури у рейтингову оцінку за шкалою від 100 до 200 балів будуть опубліковані за підсумками засідання експертної комісії з питань визначення результатів ЗНО, що відбудеться 14 червня.

Після цього школи отримають результати державної підсумкової атестації своїх випускників.

Про конкретну дату оголошення результатів зовнішнього оцінювання буде повідомлено додатково.

Учасники тестування, які не змогли взяти участь в зовнішньому оцінюванні через об'єктивні причини, можуть до 30 травня подати до регіонального центру оцінювання якості освіти заяву про участь у додатковій сесії ЗНО. Додаткова сесія ЗНО з української мови і літератури відбудеться 3 липня.