Завтра, 24 травня, у Франківському суді Львова відбудеться слухання позову ветерана АТО Миколи Пивоварника до профспілкової організації газопромислового управління «Львівгазвидобування».

Боєць вимагає поновлення його на посаді та виплати заробітної платні за час, коли він воював на Сході.

55-річного Миколу  Пивоварника мобілізували у серпні 2015 року. Прослужив він до листопада 2016-го, був заступником командира роти у 92-ій бригаді. Воював у багатьох гарячих точках, зокрема, у Щасті та Трьохізбєнці.

«Протягом усього 2016 року мені не нараховували заробітної платні. А повернувшись додому, я дізнався, що мене звільнено з посади керівника профспілки «Львівгазвидобування». Мовляв, поки я служив, обрали іншого керівника», - розповів Форпосту Микола Пивоварник.

У діях профспілки він вбачає тиск керівництва підприємства.

«Я не подобався, у нас з керівництвом склалися напружені стосунки одразу після Майдану. Моя мобілізація розв’язала їм руки», каже Пивововарник.

Боєць каже, що йому пропонували інші посади, однак він відмовився.

«Я прийшов до керівника підприємства Олександра Сендеги (екс-голова Львівської ОДА та колишній депутат облради від Партії регіонів, - Форпост) і кажу, що будемо робити. Адже законодавство гарантує призваним на військову службу збереження середнього заробітку та посади. В результаті мені запропонували роботу слюсаря, водія, прибиральника. Звичайно, можна було би погодитися, але я не зміг. Це ж не тільки порушення закону, це зневага і демонстративний виклик усім, хто захищає Батьківщину, це образа учасників Революції Гідності, бійців, волонтерів», - твердить Микола Пивоварник.