57f356becf06a 0001 c355d61e 57adadaf 2f44 01e58c4f 1200 watermarkВійськовий комісар Львівської області повідомив, що на Львівщині вже відібрали 50% офіцерів запасу.

Про це він заявив під час брифінгу 29 травня, повідомляє ІА Дивись.info.

За словами військового комісара Львівської області Олександра Тіщенка, призов офіцерів запасу почнеться з червня.

«Ми вже маємо наряди, люди починають отримувати повістки, — каже військовий комісар. — Область вже має більше 50% відібраних офіцерів. Вікова категорія незмінна — до 43 років. Але якщо людині 45-46 років і вона адекватна, ніхто не заперечуватиме проти її призначення. У зону АТО вони їхатимуть за власним бажанням».

Олександр Тіщенко наголосив, що служити такі особи будуть два роки. На цей час за ними зберігається місце праці. Офіцери запасу нестимуть службу на тих посадах, на які вони вчилися. Сьогодні, за його словами, є потреба у командирах піхотних і артилерійських бригад. За таким призовом область має набрати близько 100 осіб.

«У нас половина людей, щоби закосити строкову службу, йшли у мирний час на військову кафедру, аж кипіло! Вони приймали присягу. А зараз, коли прийшла пора віддати державі борг, половина починає щось вигадувати. Треба розуміти, що вже три роки йде війна. До прикладу, 1-й батальйон 24 бригади взагалі не був на ротації жодного разу. Необхідно дати цим людям трохи відпочити і замінити їх», — додав Олександр Тіщенко.

Нагадаємо, раніше військовий комісар Львівської області заявив, що Україна стоїть на порозі широкомасштабної війни. Крім того, він повідомив, що цього року Львів провалив весняний призов.