2 червня, у п’ятницю, у Львові відбудеться урочиста прем’єра документального фільму про українських військових #БЛИНДАЖИЗНЬ від Володимира Местини.

Фільм складається з 12 сюжетів, у яких бійці з різних куточків України розповідають про війну, життя на фронті і про те, чому пішли на захист Батьківщини. Серед героїв – і кадрові військові, і мобілізовані, і добровольці. Їхні історії були записані на різних ділянках передової у 2015-2017 роках під час волонтерських поїздок. Від самих бійців ми дізнаємося, як вони облаштовують свій побут на війні, чим займаються у вільний від служби час, та що допомагає їм підтримувати бойовий дух.

Автор фільму – журналіст і волонтер Володимир Местина (Луганськ/Київ), який регулярно здійснює волонтерські поїздки у прифронтову зону.

Стрічку знято за підтримки Благодійного фонду «Народна підтримка воїнів АТО» та медіа-ресурсу www.informator.media.

У прем’єрі візьмуть участь демобілізовані та діючі військовослужбовці, а також представники різних громадських організацій. Окрім фільму буде презентовано поточний проект, над яким працюють волонтери фонду – проект, присвячений героїчній обороні Луганського аеропорту у квітні-серпні 2014 року.

Організатори запрошують усіх бажаючих завітати на захід, під час якого можна буде поспілкуватися з військовими та волонтерами та провести час у теплій волонтерській атмосфері.

Контактна особа: Сергій Глотов, тел.: (098)-361-90-73, Е-mail: nafront@i.ua.

Подія на Facebook: www.facebook.com/events/623881141135298/

Благодійний фонд «Народна підтримка воїнів АТО»: www.facebook.com/VoinamATO/

Довідка: Благодійний фонд «Народна підтримка воїнів АТО» (www.facebook.com/VoinamATO) зареєстровано 26.10.2015 р. До того часу (починаючи з травня 2014 року) волонтерський актив фонду діяв у рамках громадської ініціативи, що об’єднувала декілька волонтерських груп. Основним напрямком діяльності організації є допомога військовим ВСУ, МВС та добровольчих батальйонів у зоні проведення АТО. Додатковими напрямками роботи є гуманітарна допомога жителям прифронтових територій, зокрема дітям, виготовлення патріотичної поліграфічної продукції, інформаційно-просвітницька діяльність. У роботі фонду наразі задіяно понад 60 волонтерів зі Львова та інших міст.