ПОЛІГОН«Львівська міська рада, ви не перестаєте вражати. Директор Грибовицького звалища забороняє зняти лампадки і квіти, які родичі зниклого еколога поставили на полігоні. Директор смітника каже, що нема згоди від департаменту, а охоронці (коли вже поїхав директор) кажуть, що директору дзвонив особисто Садовий і заборонив будь-кого пускати. При мені з території полігону вийшли колеги», - про це написала на своїй сторінці у Фейсбук Наталя Волосацька, журналістка ТСН.

У коментарі Форпосту вона розповіла: «Ми хотіли просто відзняти лампадки та квіти, які поклали родичі загиблого еколога. Спочатку директор сказав дзвонити родичам, чи вони не проти таких зйомок. Я набрала доньку, але вона не брала слухавки, можливо, якраз була в церкві. Тоді директор сказав, що йому департамент, який очолює Сергій Бабак, не дозволяє пропускати. У цей час із території вийшли інші журналісти. Директор поїхав. Я подзвонила у прес-службу, де мені пояснили, що не пускають, бо там небезпечно, бо працює техніка. Але за весь час, що ми там стояли, жодної техніки ми не бачили. Водночас, охоронці відмовилися брати слухавку і говорити із представником прес-служби. Вони сказали, що директор їм сказав, що Садовий дав вказівку нікого не пускати. Після цього приїхали ще одні журналісти, яких після кількох дзвінків пропустили. Ми близько години почекали, провели пряме ввімкнення і поїхали». Наталка Волосацька зазначає, що не розуміє такого вибіркового ставлення до ЗМІ. «Ми не планували йти туди, куди не можна. Хотіли просто відзняти лампадки», - зазначає журналістка.

Форпост звернувся за коментарем до Львівської міської ради. Сергій Бабак, заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства, позаштатний радник міського голови з питань житлової інфраструктури пояснив: звалище «Збиранка», за рішенням обласної комісії, - об’єкт підвищеної небезпеки.

«По-друге, безпосередньо від воріт будівельною організацією проводяться будівельні роботи по дамбі, яка ще не введена в експлуатацію. Відтак, перебування будь-яких людей, які не виконують там протиаварійні роботи, х точки зору техніки безпеки є неприпустимим. Теоретично там і лампадки встановлювати не можна. Я це питання якимось чином пропустив, буду з’ясовувати. Бо це порушення. Ніхто крім будівельників, які навчені і проінструктовані, проводять протиаварійні роботи, і персонал, який обслуговує полігон, перебувати на полігоні не може. Це техніка безпеки. Не дай Бог зсув. Якщо когось пропустили, значить порушили правила безпеки», - пояснив Сергій Бабак.