67874b42e4177e57160b23eae66a651dПід стінами Львівської облради сталися сутички. Охорона не змогла втримати націоналістів і вони таки прорвали до зали. Активісти викрикують гасла на кшталт «Разом і до кінця!», «Ганьба!» і «Банду геть!». Про це повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

У приміщення полетіли димові шашки.

«Зараз у приміщенні все в диму. Майже нічого не видно. Активісти заблокували двері. Депутати опинилися практично у пастці», – передає кореспондент Володимир Галечик з місця події.

Нагадаємо, представники націоналістичних організацій, які сьогодні прийшли під Львівську обласну раду, вимагають від депутатів прийняти звернення до Президента, Кабміну на Верховної Ради з вимогою визнати Маніфест українських націоналістів та підписати закон про амністію воїнів АТО.

«Є інформація, що відповідно до таємних пунктів Мінських угод амністія захисникам України можлива лише разом з амністією сепаратистам, що є неприпустимо. В економіці присутня значна частина капіталу країни-агресора Росії. Потрібно націоналізувати підприємства країни агресора також українська земля під час війни не може бути товаром. Потрібно припинити піднімати тарифи, бо це зумовлює зубожіння українців. Тому вимагаємо прийняття звернення з вимого підписати закон про амністію, продовжити мораторій на продаж землі, припинити підвищувати тарифи, націоналізувати російські підприємства», – заявив представник «Національного корпусу» Святослав Сірий, виступаючи перед депутатами.

Водночас депутатський корпус Львівської обласної ради погодився включити це питання у порядок денний і готувався текст звернення. Однак протестувальники так і не дочекалися, коли місцеві обранці розглянуть це питання і пішли штурмом на сесійну залу.

13:45: Як повідомляє наш кореспондент з приміщення обласної ради, наразі з сесійної зали, яка була задимлена, вивели майже усіх людей, вікна відкриті, тож диму в приміщенні вже немає. За його словами, у ці хвилини тривають перемовини щодо того, аби повернути депутатів до сесійної зали, аби вони могли проголосувати за рішення.

«Зараз ситуація стабілізувалася, однак враження таке, що конфлікт може спалахнути знову кожної миті», – повідомляє Володимир Галечик.

Серед учасників протесту були помічені неповнолітні.

Натомість, за словами керівника львівського «Правого сектору» Тараса Бобанича, станом на 13:45 націоналісти розблокували приміщення сесійної зали.

«Усередині тільки депутати. Сторонніх людей немає. В холі знаходяться активісти. На даний час ми уточнюємо, чи ухвалять деякі положення нашого маніфесту стосовно заборони продажу землі, підвищення цін на комунальні послуги і амністії для воїнів АТО, які знаходяться в тюрмах. Зараз ідуть переговори і з головою обласної ради, і з депутатами», — повідомив він у коментарі ІА Дивись.info.

14.55: «Ситуацію під стінами Львівської обласної ради контролює поліція на чолі з керівником Головного управління Національної поліції у Львівській області. Всі обставини з’ясовуються», – про це у коментарі ІА Дивись.info розповіла керівник відділу зв’язків із громадськістю Головного управління національної поліції у Львівській області Світлана Добровольська.

Фото: Варіанти