БурштинБурштинова «акція» з перекриття кисню мафіозним кланам перекочувала і до Львова. Учора, 29 травня, військові прокурори Львівського гарнізону спільно з оперативниками ВБКОЗ СБУ у Львівській області викрили організаторів контрабандного каналу поставок бурштину до Європи. Про це повідомив  військовий прокурор сил АТО, полковника юстиції Олег Сенюк.

За його словами, йдеться не тільки про зберігання та реалізацію великих партій бурштину, а й про переробку його на готові вироби для подальшого переміщення через державний кордон України в Республіку Польща. Поставляли до міста Лева «сонячний камінь» з Рівненщини.

"І хоча це тільки перший крок, але, без сумніву, дуже вагомий. Спершу при транспортуванні виявили та вилучили в кур’єра 100 кг необробленого каменю – сирцю. Тоді ж провели обшуки за місцем його проживання та двох організаторів, які працювали в спайці. Там виявили 15 кг пресованих бурштинових плит, 11 кг готових виробів та заготовок, обладнання для обробки каменю", - зазначив Олег Сенюк.

Зараз у цю мить проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії.