18 mainЯк і обіцяли, ПриватБанк спільно з ЛКП «Львівелектротранс» активно розширює та вдосконалює функціонал безконтактної системи оплати проїзду у тролейбусах та трамваях Львова.

Відтепер навіть штраф за безквитковий проїзд у львівському електротранспорті можна сплатити онлайн. Кожен контролер ЛКП «Львівелектротранс» матиме картку з QR-кодом, отже пасажир, який вирішив не оплачувати квиток, а оплачувати штраф, зможе зробити це у сучасний спосіб - онлайн за допомогою мобільного додатоку Privat24, йдеться в повідомленні прес-служби банку.

Нагадаємо, 24 січня у Львові запровадили систему безготівкової оплати проїзду в електротранспорті. Послуга діє в усіх трамваях і тролейбусах Львова. Потрібно завантажити на смартфон мобільний додаток Privat24 та відсканувати QR-код, що зображено на спеціальних стикерах у трамваї. Під час поїздки оплачений квиток потрібно «закомпостувати».

Також у квітні цього року ж була додана опція оплати пільгових електронних квитків в електротранспорті Львова для студентів та учнів шкіл. Студенти та учні шкіл оплачують 50% від повної вартості – 1 грн. Користувачам електронних студентських квитків, а сьогодні їх уже випущено для всіх студентів Львівської політехніки, не потрібно буде вибирати пільгову категорію квитків і контролерам показувати студентський, усю процедуру буде повністю автоматизовано.

«У найближчих планах реалізація додаткової зручності для пасажирів - придбання місячної абонентської картки через мобільний додаток, - говорить Андрій Якимів, директор ПриватБанку на Львівщині. - Також на етапі перемовин - встановлення в трамваях і тролейбусах карткових терміналів для оплати проїзду карткою будь-якого банку».

Нову технологію електронного квитка в громадському транспорті може бути впроваджено в будь-якому українському місті за 1–2 дні, оскільки вона не вимагає установки додаткового обладнання для зчитування карток або верифікації пасажирів. Міському транспортному підприємству досить розмістити стикери з QR-кодом у салоні або на зупинках транспорту та провести тренінги для контролерів щодо використання нового виду квитків.

Щоб скористатися новою послугою, потрібно завантажити на смартфон мобільний додаток Privat24 та відсканувати QR-код, що зображено на спеціальних стикерах у тролейбусі. Під час поїздки оплачений квиток потрібно буде «закомпостувати» в смартфоні та пред’явити кондукторові чи контролеру. Оплатити проїзд можна з картки будь-якого банку. Єдина умова – встановити додаток Privat24.