oleskzamokСотні туристів, які прибули до Львова на вихідні і виявили бажання відвідати об’єкти Львівської картинної галереї, зокрема, замки області, виявилися розчарованими. Музеї були закритими.

«Зла я і недобра! От скажіть - звідки наш, і не наш, народ набереться культури, якщо у вихідні галерея мистецтв НЕ ПРАЦЮЄ! Замки "Золотої підкови" - НЕ ПРАЦЮЮТЬ! Куди народу податись? Правильно - магазини і ресторани.В Німеччині, наприклад, у державні вихідні не працюють торгові центри, натомість працюють ВСІ музеї.Сьогодні мала немаленьку групу - 125 осіб, які хотіли заглянути до палацу Потоцьких. Множимо 125 на 30 - отримуємо 3750 грн. Саме стільки НЕ ЗАРОБИЛА сьогодні галерея мистецтв тільки на моїй групі. А скільки ще туристів хотіли її відвідати сьогодні», - обурюється на своїй сторінці у Фейсбук гід Наталя Бандило.

«ПанеТарас Возняк, вам потрібні туристи чи ні? Якщо ні - то так і скажіть, то ми, львівські гіди будемо знати, знайдемо інші об'єкти, та й не будемо вам докучати. Працюйте собі спокійно, без надокучливих гідів і туристів», - іронізує екскурсоводка.

Своє обурення у соцмережах сьогодні, 5 червня, висловила  і господиня ресторану, розташованого в Олеському замку, Ярослава Павлюковець.  

«ДІСТАЛО! Друзі!!! Олеський замок сьогодні теж ВИХІДНИЙ.Це не я придумала. Я тільки ОРЕНДАР…Я не можу впливати на роботу Львівської Картинної Галереї… Мені всі телефонують з 7.30! Так, я знаю, що зараз під замком сотні людей - які спланували собі виїзд на замки.але, нажаль, - Я НЕ ВПЛИВАЮ на ситуацію», - написала на своїй сторінці у Фейсбук рестораторка.