Форпост

Програму вартістю шість мільйонів євро сьогодні, 20 грудня, голова Консультативної місії Європейського союзу Кястутіс Ланчінскас представив керівництву Головного управління Національної поліції у Львівській області, керівництву Львівської обласної державної адміністрації та представникам громадськості.

Про це повідомили у прес-службі поліції Львівщини.

На зустрічі були присутні начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області генерал поліції третього рангу Валерій Середа, голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка та громадські активісти. Проект представляв голова Консультативної місії Європейського союзу Кястутіс Ланчінскас.

Програма передбачає створення двадцяти взірцевих відділів поліції у Львівській, Київській та Харківській областях. На це Європейський союз виділяє шість мільйонів євро. На Львівщині передбачено сім таких відділів поліції.«Ми плануємо, що ці двадцять відділів поліції стануть взірцем для усієї країни і хочемо, щоб мешканці тих областей, у яких буде реалізований цей проект, відчули себе більш захищеними», - зазначив Кястутіс Ланчінскас, представляючи проект.

Проект передбачає переобладнання відділів поліції і створення у них сучасної робочої атмосфери, що відповідатиме потребам громадян та забезпечить дотримання прав людини, зокрема затриманих. Для працівників відділів передбачені навчання з використанням передового досвіду поліції європейських країн у галузі охорони публічного порядку, а зменшення корупції повинно підвищити рівень довіри громадян до поліцейських.

«Ми цілковито підтримуємо запровадження такого проекту на Львівщині і готові до повної та всебічної співпраці з представниками Консультаційної місії», - зазначив начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області генерал поліції третього рангу Валерій Середа.

Проект реалізовуватиметься під керівництвом шведської поліції, у співпраці з КМСЄ та Управлінням Організації Об’єднаних Націй з обслуговування проектів.