cukkerbergПроаналізувавши архівні копії 1930-х років можна сміливо стверджувати – засновник на власник Facebook Марк Цукенберг має сколівське коріння.

Саме такого висновку дійшов незалежний дослідник Олег Айзін, який проаналізував архівні дані за допомогою ресурсу https://familysearch.org, пише skole-today.com.

На детально сканованому графіку народонаселення 1930 року можна знайти запис про родину Цукербергів(Zuckerberg), де вказано прізвище Мінні Цукерберг (Minnie Zuckerberg), прабабусі засновника Facebook. У графі «Місце народження» (Place of birth) зазначено «Польща – Сколе» (Poland-Skoller)

Нещодавно Марк Цукерберг (Mark Zuckerberg) публічно заявив про те, що родинне коріння його сім’ї знаходить в Польщі, Австрії, Германії.

Відомо, що його прабабуся по татовій лінії  Мінні Візенталь (Minnie Wiesenthal) родом із Галичини (...a Polish Jewish immigrant, from Galicia), тобто від час еміграції прилетіла в США з території Галичини. Як відомо в період з 1919 по 1939 роки місто Сколе перебувало у складі Другої Речі Посполитої.

Мінні Цукерберг (дівоче прізвище Візенталь), яка була дочкою Самуеля Візенталя та Дженні Фірберг, у Нью-Йорку вийшла заміж за Джека Цукерберга та народила сина Джека (молодшого) Цукерберга, який є дідусем Марка Цукерберга.

«У тексті документу (69 рядок) можна прочитати Poland - Skoller. В тому, що помилка в написанні нічого дивного нема. В ті часи євре,ї мабуть, окрім Ідиш інших мов добре не знали - ні польської, ні української. Навіть якщо і знали - писати грамотно не обов'язково вміли. Вона також нова емігрантка, живе в еврейскому районі Нью Йорка - то може і английскої мови добре не знає. Сказала "Сколе", а переписувач написав як Skoller - що звучить як "Ско-ле". Іншого Skoller немає», - розповів Олег Айзін.