molotokПрокуратурою Львівської області скеровано до суду кримінальне провадження відносно працівника ПАТ «Львівобленерго» за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.354 КК України (підкуп працівника підприємства, установи чи організації). Про це інформують у прес-службі прокуратури області.

Останній, працюючи у ПАТ «Львівобленерго» та використовуючи своє становище, яке він займав на вказаному підприємстві, висловив прохання про надання йому користувачем послуг з енергопостачання неправомірної вигоди в сумі 5 тис грн. При цьому, за вказану суму коштів він обіцяв втрутитись в роботу електромереж з метою зменшення показників фактично спожитої користувачем електроенергії та зменшення, в подальшому, сум оплати за її постачання.

Відтак, отримавши частину неправомірної вигоди в сумі 2 тис грн, обвинувачений зняв лічильник електроенергії за адресою споживача, з метою здійснення втручання в його роботу та зменшення показників обліку.

В подальшому, по завершенню обіцяних робіт злочинець одержав від користувача решту обумовленої суми неправомірної вигоди в розмірі 3 тис грн та був викритий працівниками поліції.

Зазначимо, що за вчинення вказаного злочину недобросовісному працівнику загрожує до 2 років позбавлення волі.