Вчора, 8 червня, депутати Львівської міської ради прийняли зміни до бюджету розвитку Львова, якими ЛКП «Львівспецкомунтранс» виділили ще 7 мільйонів гривень, а  на виконання умов Меморандуму про розвантаження Львова від ТПВ – 28 млн грн. За відповідне рішення проголосували 39 міських обранців, пише Львівський портал.

Згідно рішення, містам Рава-Руська та  Жидачеву виділили субвенції по п’ять та одному мільйону гривень відповідно. Окрім того, депутати виділили 28 мільйонів гривень у рамках «сміттєвого» меморандуму.

10 мільйонів гривень  отримав перевізник «АТП-1», 7 додаткових мільйонів – «ЛКП «Львівспецкомунтранс», якому минулого засідання депутати підкинути три мільйони.

Окрім того, з бюджету розвитку «зняли» 3, 5 млн грн коштів, передбачені на реконструкцію вулиці Шевченка.

Власне під час обговорення рішення у депутатів виникли питання щодо «нещасної» вулиці Шевченка, мовляв, чому вкотре її обділяють ремонтом. Міський голова Андрій Садовий пояснив, що спочатку вулицю мають повністю забудуватиь, а потім вже її чекає ремонт.

«Зараз там ведеться житлове будівництво. Було би не по-господарськи щось там зараз робити. Ця вулиця входить у той перелік, які фінансуватимуться за кошти Європейського банку. Цього року ми завершимо проект, а наступного почнемо будівництво», – зазначив А. Садовий.

Окрім того, під час розгляду питання було внесено ще деякі правки:

«Проводимо розбалансування у розмірі 17 млн 440 тис. з реконструкції  площі Франка. Також ми залишаємо об’єкти по реконструкції шляхопроводу на Шевченка- Омеляна Ковча і пішохідного моста Головатого-Сулими і збільшуємо  видатки на майданчик на вул. Шевченка, 360 на 540 тисяч» – зауважила керівник департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич.

Водночас частина депутатів відмовилася голосувати за це рішення у зв’язку із виділенням чергових мільйонів ЛКП «Львівспецкомунтранс».

«Зараз на «Львівспецкомунтранс» ми виділяємо ще  7 млн грн. Звіту з підприємства нам жодного не дають, жодного документу немає. І ми далі виділяємо 7 млн грн. Коли вже перестануть розкрадати бюджет Львова?», – обурився депутат Ігор Телішевський.

Нагадаємо, раніше депутати міськради Львова виділяли 20 млн грн у рамках “сміттєвого” меморандуму.