Львівський портал

Депутати Львівської міської ради звертатимуться до правоохоронців та урядовців щодо діяльності ЛКП «Львівспецкомунтранс» на території колишнього заводу «Сільмаш» на Шевченка, 327г. Таке рішення прийняли міські обранці на виїзній комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовищаЛьвівської міськради.

За словами депутата Ігоря Телішевського, обранці звертатимуться до прокуратури та інших правоохоронців, аби з’ясувати, на яких підставах «Львівспецкомунтранс» зводить пресувальну лінію на території екс-заводу.

«Ми будемо звертатися у всі правоохоронні органи щодо забруднення території, її захоплення, щодо нецільового використання коштів «Львівспецкомунтрансом», оскільки ми розуміємо, що це все не благодійники робили», – зазначив він.

Окрім того, депутати вирішили також звернутися до  Держземагентства, управління комунального майна міської ради, щоб перевірити, хто є власником цих приміщень.

Водночас депутат Тарас Гупало зазначив, що пресувальну лінію встановили не львів’яни (мається на увазі підприємство «Грінера», в якого орендує машини «Львівспецкомунтранс – ред.).

«Там ведуть дороги до Сергія Льовочкіна…Обов’язково треба ініціювали ухвалу про заборону розташування будь-яких таких пунктів  на території Львова у зв’язку з Законом «Про відходи» та іншим земельним законодавством. Також треба звернутися у Кабмін, до Володимира Гройсмана, щоб вони дали чітку і зрозумілу відповідь: чи погодили вони «Львівспецкомунтрансу» кредит від ЄІБ на 40 мільйонів чи ні?»,- уточнив він.

Окрім того ,член комісії зазначив, що екологічна інспекція не володіє інформацією про діяльність «Львівспецкомунтрансу» на території колишнього «Сільмашу».

До наступного засідання сесії міської ради Львова, 22 грудня, міські обранці готують ухвалу, якою заборонять сміттєпресувально-сортувальну діяльність у межах міста до з’ясування всіх обставин.

Також члени комісії заявили, що піднімуть питання про професійну непридатність директора ЛКП «Львівспецкомунтрансу» Тараса Стефанишина.