17 img 2641 1 771x517Міський голова Львова Андрій Садовий прокоментував питання викрадення комунального майна. Він зазначив, що місто готове надати працівникам прокуратури максимальну допомогу, аби справа була розслідувана максимально об’єктивно.

«Вчора розпочалося затримування правопорушників щодо комунального майна. Прокурор Львівської області мене проінформував, що заарештовано двох учасників цієї афери, на кого оформлялося майно. Я до кінця не розумію, чому така мінімальна сума застави пропонується прокуратурою, адже якщо вони вийдуть на волю і дальше будуть організовувати свої протиправні дії, то важко буде цю кримінальну справу розслідувати. Для міста Львова це принципове питання, я думаю, що прокуратура тут зобов’язана максимально активно виконувати свої функції. Я бачу в них бажання розслідувати цю справу в активній фазі і якщо необхідна буде допомога з нашого боку, то ми її надамо.

Жодної халатності зі сторони управління комунальної власності  немає. Є шахрайські дії з боку ряду осіб, які користуються недосконалістю чинного законодавства. Раніше реєстрація майна була прерогативою держави. Сьогодні ж є багато різних інституцій, у тому числі приватних, які мають право реєструвати майно, тому й маємо зловживання.

Я вважаю, що Інна Свистун на своїй посаді дуже якісно працює і з її приходом на цю посаду порядку стало набагато більше, робота стала відкритою та прозорою. Тому до Інни Свистун у мене зауважень немає і вона, до речі, є одна з тих, хто в першу чергу в межах робочого дня знаходить час, щоб займатися питаннями повернення комунального майна. Я переконаний, що ми все повернемо і не дамо нічого вкрасти. Так, розслідування буде тривалим, але ми це зробимо, адже це майно громади міста Львова, а не когось особисто», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, сьогодні також стало відомо, що у прокуратурі відкрили кримінальне провадження за фактом неналежного виконання службових обов’язків посадовими особами Управління комунальної власності ЛМР.