00000486 b«В Академії є перспектива розширення потужностей і напрямків підготовки. Не треба хвилюватись. Підготовку буде збережено і розширено», - так прокоментував стурбованість Львова щодо наміру перенести Національну Академію сухопутних військ імені Петра Сагайдачного до Харкова заступник Міністра оборони України Іван Руснак. Про це пише «Гал-Інфо».

Зокрема, відповідаючи на зауваження депутатки Оксани Юринець, представниці Львова, про те, що «дуже важливо зберегти базу патріотичної підготовки саме у Західній Україні, де є для цього відповідні потужності», заступник міністра пояснив: «23 травня відомство провело колегію з питань реформування системи військової освіти і підготовки кадрів. Відповідно до її рішення з метою забезпечення потреб збройних сил України у підготовці кадрів і з метою ефективного використання бази цивільних навчальних закладів і бази підприємств промисловості для підготовки військових фахівців сформувати у Харкові Інститут танкових військ, у Кам’янці-Подільському - факультет для підготовки фахівців інженерного профілю, а у Львові - Інститут морально психологічного забезпечення».

Нагадаємо, раніше Львівська обласна рада прийняла звернення до вищого керівництва держави щодо недоцільності намірів Міністерства оборони перенести навчальний заклад до Харкова.