Oleg BABENKO«І знову трагедія і знову на ДП "Львіввугілля", тепер на шахті "Великомостівська"... струмом вбило комбайнера прохідної дільниці, 1983 року народження. На місці вже працюють працівники прокуратури та інших силових відомств. Комісія щодо розслідування вже сформована. Деталі з'ясовуємо. Мої співчуття рідним та близьким загиблого», - про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.

«Ситуація повторюється як на ш. "Степова", нічого не змінюється, порушення не усуваються. Напевно, не спрацювало реле, що має заземляти електроенергію при порушенні ізоляції», - додав він.

Водночас, на сайті ДП «Львіввугілля» уточнюється, що загинув Бабенко Олег. «Адміністрація ДП «Львіввугілля», Львівська територіальна організація Профспілки працівників вугільної промисловості України, Регіональне об’єднання Незалежної профспілки гірників України м.Червонограда, трудовий колектив шахти «Великомостівська» глибоко сумують з приводу трагічної смерті внаслідок нещасного випадку на виробництві машиніста гірничих виїмкових машин підземного  ДПР №1 шахти «Великомостівська», учасника бойових дій на Сході України», - йдеться у повідомленні.

ДОВІДКАОлег Бабенко народився 2 серпня 1983 року у м.Червоноград. Після закінчення ПТУ №55 прийшов  на шахту «Великомостівська» у лютому 2003р., у квітні-жовтні 2004 р. проходив строкову службу в армії, з листопада 2004 працював електрослюсарем підземним, згодом – машиністом гірничих виїмкових машин підземним ДПР №1. Одружений, виховував двох дітей. Дружина Світлана Володимирівна – машиніст підіймальних машин шахти «Великомостівська».

Мобілізований за шостою хвилею, з серпня 2015р. по жовтень 2016р. служив старшим механіком танкової роти у 128 гірсько-піхотній бригаді Збройних Сил України. У липні 2016 р. відзначений за сумлінне виконання військового обов’язку почесним нагрудним знаком начальника Генерального штабу «За взірцевість у військовій службі» ІІІ ступеня.