dtp 1Найчастіше ДТП у Львові стаються на вул. Городоцькій. Лише за вісім місяців – з початку вересня 2016 року до кінця квітня 2017 року–там трапилися 25 ДТП з потерпілими. Про це йдеться в інформаційній довідці патрульної поліції, оприлюдненій під час дискусії «Типові ДТП у Львові» в межах «Майстерні міста», пише Zaxid.net.

Згідно з інформацією поліції, з 1 вересня 2016 року до 30 квітня 2017 року (навчальний рік, коли кількість ДТП зростає) у Львові та на основних дорогах Львівщини сталися 5501 ДТП, з них 894 – з потерпілими. При цьому в аваріях на дорогах загинули 118 людей, отримали травми – 1150.

У Львові ж найбільш аварійно небезпечною, згідно зі статистикою ДТП, є вул. Городоцька. За вісім місяців там сталося 25 аварій, у яких були потерпілі.

Друге місце в своєрідному антирейтингу вулиць за кількістю ДТП з потерпілими посів просп. Червоної Калини (16 ДТП), третє і четверте місця поділили вул. Шевченка та вул. Зелена (по 11 ДТП на кожній), п’яте – вул. Кульпарківська (10 ДТП).

Крім того, часто ДТП з потерпілими стаються на вул. Княгині Ольги, Науковій, просп. Чорновола (по 9 ДТП), вул. Стрийській, Володимира Великого і Личаківській (по 8 ДТП).

Цікаво, що на одному з найскладніших у Львові перехресть вул. Вітовського, Сахарова, Героїв Майдану, Коперника та Нечуй-Левицького за згаданий період не сталося жодного ДТП з потерпілими.

У патрульній поліції зазначають, що найчастіше серйозні ДТП з потерпілими стаються на недавно відремонтованих широких вулицях з рівним дорожнім покриттям, оскільки там водії часто перевищують швидкість.

Саме перевищення швидкості, за статистикою поліції, посідає перше місце серед причин ДТП. Через перевищення швидкості у Львові стаються 27,6% аварій. Крім того, серед причин ДТП: недотримання дистанції – 26,3%, порушення правил маневрування – 24%, керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння – 7,26%, порушення правил проїзду перехресть – 5,9%.

Часто одне ДТП стається з кількох причин. Наприклад, ДТП може статися через те, що водій перевищив швидкість на перехресті або маневрував і не дотримувався дистанції водночас.

Додамо, що ДТП з потеплілими з вини пішоходів, за інформацією поліції, стаються рідко. За вісім місяців правоохоронці зафіксували лише дев’ять таких випадків.