1428275 1470791У Львові тривають зйомки фільму «Таємний щоденник Симона Петлюри». Картину знімає режисер Олесь Янчук, відомий своїми такими своїму роботами як «Голод-33», «Атентат — осіннє вбивство у Мюнхені», «Нескорений», «Залізна сотня» і «Владика Андрій».

Знімальний період розпочався наприкінці лютого 2017 року у Києві. Виробництвом стрічки опікується Національна кіностудія художніх фільмів імені О.П. Довженка. Стрічку створюють за державної підтримки. Державне агентство України з питань кіно виділило на фільм ₴23,6 млн.

Фільм є переможцем восьмого конкурсного відбору Держкіно. Історична драма охоплює паризький період життя Симона Петлюри, коли той перебував в еміграції, повідомляє сайт Національної спілки кінематографістів.

«Зважаючи на те, що ім’я Симона Петлюри висвітлювалося радянським режимом лише негативно, це відповідно впливало і на історичну свідомість українського суспільства. Ми раді підтримати проект, оснований на великій фактологічній базі, тож очікуємо справжнього національного фільму», - зазначив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

9 червня зйомки проходили у львівській галереї «Дзиґа». В картині, зокрема, задіяні львівські актори Орест Ягиш, Олекса Кравчук, Анна Матійченко, Назар Павлик, Остап Дзядек та інші.

Джерело: Zaxid.net