отгНародні обранці Рудниківської, Раделицької та Гірської сільських рад звернулися до Президента України, Голови Верховної Ради, Кабінету Міністрів та відповідного Комітету Верховної Ради, а також голів Львівської обласної ради та ОДА щодо зволікання останніми із відповіддю – висновком, який би дав можливість цим радам розпочати процес об`єднання у територіальну громаду.

Як розповів сільський голова села Рудник Степан Дубик, лист –прохання щодо реєстрації Рудниківської ОТГ (до неї увійдуть три ради Рудниківська, Раделицька та Гірська), економічну ефективність якої підтверджено, в обласній адміністрації та обласній раді був зареєстрований ще 12 січня цього року  загалом процес формування ОТГ був започаткований ще у 2015 році). З того часу ініціативна група зробила усе, що вимагалося  за процедурою для початку добровільного об`єднання: мала неодноразові зустрічі із представниками відповідних обласних структур, організувала у зазначених селах громадські слухання за участю представників влади району і області, де місцеві виборці вкотре підтвердили бажання створити ОТГ, однак, до сьогодні відповіді – висновку, який би Львівська ОДА мала підготувати протягом десяти днів після подання ініціативною групою усіх необхідних документів, і який необхідний для початку процесу об`єднання, так і не надала. Саме це і стало причиною для звернення народних обранців до вищих владних структур.

Втім, на цьому, як розповіли представники ініціативної групи, вони зупинятися не збираються. І в разі якщо область і надалі безпідставно зволікатиме з висновком, вони готові навіть судитися.

До речі, у листі до київських чиновників представники громад також просять Кабмін в разі актуалізації Рудниківської ОТГ, включити її у перспективний план.

Джерело: Зерна істини