«Маємо хороші новини, Львівська міська рада, через прокуратуру Львівської області, звернулася в суд щодо визнання протиправним та скасування розпорядження ОДА та визнання недійсним державного акту щодо земель Геріатричного пансіонату у Львові, які віддали у користування, а насправді під забудову», - про це повідомила Галина Янко, Голова Громадської Ради при УСБУ у Львівській області.

У коментарі Форпосту Галина Янко також додала, що це фактично те, що мала зробити міська рада або прокуратура ще багато років тому, коли громадська організація звернулася з проханням надати землю в користування. «Сподіваємося, що прокуратурі і юридичному департаменту ЛМР вдасться довести справу до кінця», - зазначила Галина Янко.

Зокрема, Львівська міська рада та прокуратура просять наступне:

  1. Визнати незаконним та скасувати розпорядження голови ЛОДА «Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадській організації інвалідів «Центр реабілітаційних ініціатив «Діяльне милосердя».
  2. Визнати незаконним та скасувати розпорядження голови ЛОДА «Про передачу в постійне користування земельної ділянки»
  3. Припинити право ГО інвалідів «Центр реабілітаційних ініціатив «Діяльне милосердя» постійного користування земельною ділянкою по вул. Медової Печери, 71 шляхом визнання недійсним Державного акту на право постійного користування.
  4. Витребувати в ГО на користь територіальної громади Львова згадану земельну ділянку.

Янко 1 Янко 2

«Я думаю що неприємних сюрпризів тут уже бути не повинно. Бо факту, що це землі геріатричного пансіонату, ніхто не заперечує. Факту, що ця земельна ділянка могла піти під забудову, теж уже ніхто не заперечує. Вже є розуміння, що з цією ділянкою нічого зробити не вдасться», - пояснила Галина Янко.

Нагадаємо, ухвалою Вищого адміністративного суду України Львівському геріатричному пансіонату повернуто 2, 4 га землі, які було незаконно вилучено. Як зазначалось, Громадська організація інвалідів «Центр реабілітаційних ініціатив «Діяльність милосердя» звернулася в суд з позовом до Львівської ОДА з вимогою визнати неправомірними дії облдержадміністрації щодо відмови у наданні цій ГО у постійне користування земельної ділянки, площею 2,4 га на вул. Медової Печери, 71 у Львові, вимагала вилучити ділянку з постійного користування Львівського геріатричного пансіонату. Постановою Львівського окружного адміністративного суду від 15 лютого 2009 року позов ГО було задоволено.

На це рішення Львівський геріатричний пансіонат подав апеляцію, яка була прийнята на користь пансіонату. Вищий адміністративний суд України відхилив касаційну скаргу ГО «Центр реабілітаційних ініціатив «Діяльність милосердя» та залишив у силі постанову Львівського апеляційного адміністративного суду від 28 жовтня 2015 року