img5823 91d3c2cfda49b7ca156b2fd15f87e832Міський голова Львова Андрій Садовий прокоментував арешт директора однієї з компаній, яка надає послуги з вивезення сміття. Мер зазначив, що це є політичний тиск і банальна блокада Львова. Про це інформує прес-служба ЛМР.

«Я думаю, що в юридичній площині юридична компанія, яка їх обслуговує, має вирішувати це питання. Там є застава. Нехай суд розглядає цю справу по суті і приймає рішення. Міська рада не має втручатись у цей процес. У нас по усіх підприємствах у міській раді обшуки, вилучення документів. Це є такий час сьогодні у нашій країні. Це є чеський інвестор. Думаю, що чехи будуть думати перед тим, коли щось інвестувати в Україну, коли є таке ставлення. Бо вони оголосили форс-мажор, вони не мають куди вивозити відходи. Я не буду втручатись у цей процес. Я просто сигналізую, що у нас критична ситуація в місті.

На сьогоднішній день у нас ситуація: коли людина краде майно громади міста Львова, і це є виявлено, заставу сплачує і виходить на волю. Це мене бентежить. Коли привозять другого фігуранта у наручниках. Думаю, там на мільйон-десятки мільйонів, а апеляційний суд його під 480 тис грн випускає. Як це назвати? Це вибірковий підхід. Але я не маю права коментувати це у повному об’ємі.

Буде кінцеве рішення суду по тій чи іншій справі, тоді можна буде це питання дебатувати. Для мене головне, щоб фірма працювала і вивозила відходи. Якщо вона не має куди возити – це проблема. В Україні 5,5 тис полігонів. Завжди можна відкрити полігон, щоб прийняти відходи. Але має бути політичне бажання. Однозначно, що це є політичний тиск і банальна блокада міста Львова», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, сьогодні 14 червня, Галицьким районним судом міста Львова задоволено клопотання прокуратури області про обрання директору фірми-перевізника запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. При цьому, судом визначено розмір застави підозрюваному в сумі 480 тис грн.

Зазначимо, що останньому повідомлено про підозру за ч.4 ст. 191, ст.15 - ч.5 ст.191 КК України, а саме за фактом розкрадання бюджетних коштів міста Львова в сумі 600 тис грн та замаху на розкрадання бюджетних коштів в сумі 9,5 млн грн, так як Львівська міська рада не встигла перерахувати частину грошей за надані фіктивні послуги.

За вчинення вказаного злочину директору фірми-перевізника загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.