1 181Директор Дрогобицької гімназії ім. Богдана Лепкого оголосив голодування заради збереження статусу гімназії. У цьому його підтримав і колектив навчального закладу. Про це йдеться на сторінці гімназії у Фейсбук.

«Директор Дрогобицької гімназії, Заслужений вчитель України, розпочав акцію протесту - голодування проти свавілля міської влади, яка знищує статус гімназії. Голодування буде почергово підтримане колективом учителів. Мета - захистити права та інтереси учнів та їхніх батьків", - йдеться в повідомленні. Освітяни закликають громадськість підтримати їх на анонсують акцію протесту біля Дрогобицької міської ради завтра о 15:00.

Нагадаємо, як писав раніше ЗІК, вчителі заявили, що начальник відділу освіти Петро Сушко при підтримці міського голови Тараса Кучми намагається зруйнувати гімназію і перевести її у статус школи. Саме тому, на думку педагогів, міська влада не вживає заходів для фінансування гімназії, на протести вчителів та батьків не реагує. Йшлося, зокрема, про кошти для оплати поділу класів на групи на уроках української літератури та математики, виплати учителям 20% надбавки до зарплати за престижність. За словами директора гімназії Івана Лепного, на це потрібно близько 500 тис.грн.