maryanНа Львівщині напали на депутата-свободівця Мар'яна Берездецького, який боровся проти незаконного вивозу гравію.

Напад на депутата було вчинено ввечері 14 червня в місті Стрий на Львівщині біля його власного авто, повідомили у прес-службі ВО «Свобода». 

"Інцидент стався о 21:30 на вул.Успенській. Я вийшов із будинку та сів у машину. Якийсь чоловік, що проходив повз, показав, що в моєму авті спустило колесо. Я вийшов і побачив, що колесо справді спустило, відкрив багажник, дістав звідти ключ та почав його відкручувати. І раптом відчув удар ззаду по голові. Я впав, викрутився, але мене почали бити ногами та трубою двоє невідомих. Я вирвався, забіг у під'їзд та викливав поліцію. Правоохоронці їхали годину, хоча добиратися їм було всього 400 метрів. Я дочекався поліції та написав заяву. Наразі очікую на експертизу", розповів Мар'ян Берездецький. 

Свободівець також зауважив, що немає його мобільного телефону та "барсетки", у якій були документи: посвідчення учасника бойових дій, депутатське посвідчення, паспорт, водійські права. 

Націоналіст зазначив, що зловмисників шукають уже є їхні фотографії. 

Мар'ян Берездецький підозрює, що його побиття є не чим іншим, як політичним замовленням: "Я є заступником голови постійної комісії з питань земельних відносин, екології, сільського господарства, промисловості, транспорту і доріг, а останнім часом активно боровся проти незаконного вивозу гравію на Стрийщині. Вважаю, що несанкціонований вивіз гравію з берегів річки Стрий може призвести до екологічної катастрофи. Тому підозрюю, що моє побиття міг замовити хтось, хто "кришує" вивіз гравію зі Стрия".

Нагадаємо, що 16 серпня 2016 року заступник голови постійної комісії з питань земельних відносин, екології, сільського господарства, промисловости, транспорту і доріг, очільник Стрийської районної організації ВО "Свобода" Мар'ян Берездецький повідомив, що в селі Ходовичі з русла річки Стрий, прикриваючись руслорегулювальними роботами, незаконно вивозять гравій.