2011 02 09 0218 червня – День тата. У Парку культури ім. Богдана Хмельницького будуть розважатися зі своїми дітлахами татусі Львова. А паралельно у ботанічному саду організовують вечірку із музикою і релаксом. Крім того, Львівська філармонія запрошує на фестиваль давньої музики.

Про це і багато іншого – в афіші, інформує ZIK.

У Парку культури у День тата відбуватимуться розіграші абонементів та квитків на атракціони, забави в тіні паркових дерев, а також будуть музика і друзі. Все, щоб класно відпочити разом. Початок – опівдні.

У неділю о 15.00 у Ботанічному саду Львівського національного університету ім. І. Франка розпочинається вечірка. «Запрошуємо на Rakurs на галявину між теплиць з пальмами, і рододендронами. Вона буде заповнена тюками соломи (повалятись) і потужним теплим звуком (потанцювати)», – зазначають організатори.

МУЗИКА

У Львівській філармонії триває Фестиваль давньої музики, який підготував для публіки унікальні концерти.

У суботу о 17.00 усіх запрошують до Будинку органної та камерної музики послухати, як звучить орган. О 19 годині у Львівській філармонії виконають твори композиторів XVIII-XIX століття. Для участі в цьому концерті на фестиваль завітали відомі польські солісти – клавесиніст, органіст та диригент Марек Топоровський та піаністка й клавесиністка Ірміна Обонська-Топоровська.

У неділю фестиваль закриють концертом «Мистецтво поліфонії сьогодні і вчора». У програмі – твори польських композиторів XVII – XVIII ст., а також Кшиштофа Пендерецького. Виступити в останній вечір фестивалю збереться ціла плеяда колективів, які виконують старовинну музику. Зокрема, Львів презентуватиме ансамбль A cappella Leopolis, учасник численних фестивалів та конкурсів, у репертуарі якого – середньовічна духовна і барокова музика, а також багато українських композицій. Початок о 18.00.

ВИСТАВКИ

Коли світом вже так теліпає, що мозок аж плавиться, – таки не зіпсує всю ситуацію якась надійна опора. Де її шукати – відповіді різні. Але-от сучасні українські творці переконані – у якісному мистецтві сьогодення. Так, у Львівському палаці мистецтв відкрили амбітний творчий простір «Show Promise».

У Львівському музею етнографії – виставка творів Осипа-Романа Сорохтея. Художник є представником однієї з найвиразніших епох у культурно-мистецькому житті Галичини ХХ ст. і, як наслідок тоталітарного минулого, маловідомої для сучасного покоління.

Відомий митець, заступник головного художника Львівського палацу мистецтв Сергій Міхновський відкрив свою чергову персональну виставку у «Зелені канапі». На ній він, архітектор за освітою, представив одну зі своїх улюблених тем, а саме естетику міст, які «хоча майже повністю вигадані, все ж містять у собі зображення будівель різних місту яких побував художник і які його надихнули».

ТЕАТРИ

У суботу Львівська опера кличе на спектакль «Безумний день, або Весілля Фігаро» (18.00), у неділю – на «Білосніжку і семеро гномів» (12.00) і «Бал-маскарад». Також кожен зможе насолодитися музикою у Дзеркальній залі (субота-неділя 15.00 і 16.00).

У суботу о 18.00 у театрі Заньковецької буде «Чоловік моєї дружини», у неділю о 18.00 – «Украдене щастя».

У Театрі Курбаса у суботу відбудеться вистава «Раптом минулого літа», у неділю – «Благодарний Еродій».

Театр Лесі у суботу о 19.00 кличе на «Білосніжку», у неділю о 19.00 – на «Любов)».

Опівдні Перший театр покаже «О восьмій вечора на Ковчезі».

Театр «І люди, і ляльки» підготував такий репертуар:

субота: о 12.00 «Теремок», о 19.00 – «Півонієвий ліхтар»;

неділя о 12.00, 14.00 «У зайчатка була хатка».

О 12.30 у неділю у Львівській філармонії буде казка «Коза-дереза».

Окрім цього, можна буде переглянути фільми.