Сьогодні, 19 червня, у міській раді Львова відбулось позачергове засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС, під час якого наголосили на погіршенні ситуації в місті з вивезенням та утилізацією ТПВ за останній тиждень.

Відтак, прийнято рішення повторно звернутись від комісії до голови ЛОДА, Секретаря РНБО, Уряду, Голови ВРУ та Президента України, а також окремо скерувати листи усім депутатам ВРУ та керівникам дипломатичних установ.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, за результатами засідання комісії, яке відбулось минулого тижня, відповідні звернення були скеровані усім необхідним посадовим особам. Однак, жодної офіційної відповіді місто не отримало.

За останній тиждень ситуація у Львові з вивезенням сміття погіршилась. Станом на сьогодні в місті накопичено понад 8,5 тис тонн сміття. Для його вивезення необхідно 850 спеціалізованих машин. Проблема у тому, що місто не має куди вивозити сміття. Один з найбільших перевізників – компанія АВЕ – призупинила вивіз сміття взагалі. Відтак, у районних адміністраціях відбуваються комісії з питань ТЕБ і НС для розподілу майданчиків, які обслуговувала компанія АВЕ, на інших перевізників.

Ситуація ускладнюється продовженням блокування машин, які здійснюють вивезення сміття за межі Львівської області. Як зазначив Сергій Бабак, досі до Львова не повернулись дві машини, які правоохоронні органи затримали під Києвом, хоча у водіїв були усі необхідні документи.

Щодня у Львові збільшується накопиченого сміття на 200 тонн. Як зазначив Володимир Зуб, така ситуація загрожує здоров’ю населення, адже сприяє поширенню різних інфекційних захворювань. Відтак, комісія доручила управлінню Держспоживслужби провести повторний аналіз майданчиків та заміри повітря.

Як додав Віктор Іваніцький, усі матеріали попередніх засідань комісій були вилучені поліцією, а членів міської комісії з питань ТЕБ і НС викликають на допити.

Відтак, комісія прийняла рішення сьогодні скерувати повторні звернення у всі державні структури про погіршення ситуації в місті щодо вивезення ТПВ, а в разі не отримання відповіді, звертатись у правоохоронні органи щодо бездіяльності відповідних посадових осіб.