19398826 1985843368327150 464451053 nКолишній начальник обласного управління поліції Львівщини Дмитро Загарія нині працює керівником Управління з питань запобігання корупції та проведення люстрації НПУ.

 Про це він повідомив у коментарі Форпосту.

«Управління нове, тому на даному етапі налагоджуємо співпрацю з НАЗК, Антикорупційною прокуратурою, НАБУ та іншими структурами, які займаються темою боротьби з корупцією у державних структурах», - розповів Загарія.

За його словами, уже перший досвід заповнення Е-декларацій поліцейськими показав що з особовим складом потрібно проводити навчання, оскільки при їх перевірці у НАЗК виявлено багато недоліків у правильному відображенні матеріального та фінансового стану, своєчасності внесення відповідних змін до деклараціі та багато інших нюансів,

«Однією із складових роботи нашого управління є перевірка звернень громадян щодо корупційних дій того чи іншого поліцейського чиновника. Такі перевірки як правило ми проводимо разом з ДВБ та кадровим департаментом. Подібних звернень надходить багато, так що роботи вистачає», - каже Дмитро Загарія.

Дмитро Дмитрович також розповів, що не поспішає відчувати себе киянином. «У Києві я жив, навчався і працював з 1974 року, але разом з тим перевагу віддаю Львову. Тільки треба там прибрати сміття, бо щось занадто там загралися цією темою» - пожартував Загарія.

«Про львівські головні події знаю, цікавлюсь цим питанням, адже львів’яни мені не чужі. З приємністю згадую нашу співпрацю, з чого починали і чого досягли, де були непорозуміння, а де вдалося знайти компроміс у вирішенні тих чи інших проблем. Ні про що не жалкую, шкода лише тих, що уже не з нами. А всім львів’янам моя щира подяка і шана» -  сказав наостанок екс-начальник поліції Львівщини.