Вчорашня акція протесту львівських стоматологів, які виступають проти реформування комунальних стоматологічних поліклінік, досі не закінчилася. Лікарі цілу ніч просиділи під дверима львівського міського голови Андрія Садового. Станом на зараз вони досі там.

Про це повідомляє кореспондент ІА ZIK.

Вчора зранку стоматологи прийшли під міську раду з протестом. Однак пізніше вирішили іти із своїми вимогами до кабінету Садового. Лікарі довго чекали на зустріч з мером, однак у робочий час його так і не дочекались. Багато з них пішло додому, але деякі залишились у коридорі біля кабінету мера на всю ніч.

«Ми тут ночували, а сьогодні зареєстрували безстрокову акцію», – наголосили лікарі. Вони вимагають від міської ради припинити знищення їхніх закладів і виконати рішення суду, яке передбачає зупинення процесу реорганізації закладів у некомерційні підприємства.

Майор медслужби, лікар-стоматолог Олександр Бурій у коментарі ІА ZIK повідомив, що вчора стоматологи таки зустрілися із Садовим, щоправда дуже пізно – о 23.30. Про деякі проблеми лікарів вдалося поспілкуватися, а про деякі ні. Саме тому лікарі залишилися у коридорі міськради і оголосили безстрокову акцію протесту.

Нагадаємо, що у Львові суд призупинив ухвалу щодо ліквідації стоматполіклінік. 

Раніше повідомлялось, що Львівські стоматполіклініки продовжують боротьбу з міською радою, аби установи не перетворювали на комунальні некомерційні підприємства. Пізніше лікарі погрожували страйком, якщо суд не призупинить ухвалу щодо стоматполіклінік. Також повідомлялось, що у Львові через постійний тиск померли два працівники стоматполіклінік.