За втручання прокуратури територіальній громаді міста Львова з незаконного володіння повернуто нежитлове приміщення площею близько 850 кв м та земельну ділянку площею 0,169 га загальною вартістю понад 2,6 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Зазначимо, що з метою захисту інтересів територіальної громади міста Львова Львівська місцева прокуратура №2 звернулася до суду із позовною заявою про витребування з незаконного володіння особи комунального майна, а саме приміщення загальною площею близько 850 кв м та балансовою вартістю 460 тис грн, а також скасування державної реєстрації права власності.

У квітні 2017 року Шевченківський районний суд міста Львова підтримав позицію прокурора та задоволив вказану позовну заяву повністю.

Окрім цього, прокурором було також вивчено питання правомірності відведення земельної ділянки, на якій розташована вказана будівля та надання її в оренду.

Встановлено, що ухвалою Львівської міської ради від 23.10.2014 особі було надано дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею близько 0,169 га та вартістю 2,2 млн грн для реконструкції та обслуговування нежитлових будівель за рахунок земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення для подальшого використання як землі житлової забудови.

В подальшому, ухвалою Львівської міської ради від 19.06.2015 затверджено проект землеустрою щодо відведення вказаної земельної ділянки та її надано в оренду терміном на 10 років.

Відтак, прокуратурою оскаржено в суді зазначені ухвали міської ради та укладений на їх виконання договір, оскільки земельну ділянку надано з порушенням її цільового призначення, без проведення торгів, тоді як на ній знаходилась будівля, що перебувала у комунальній власності.

За таких обставин, доводи прокурора визнані судом обґрунтованими, у зв’язку з чим позовні вимоги прокуратури задоволено в повному обсязі, а ухвали Львівської міської ради визнано протиправними та скасовано.