935f99102b96ceb55b2aa522782c0b59Голова Львівської ОДА Олег Синютка вважає, що нещодавно створений у Львівській міськраді департамент поводження з відходами має бути розформований, оскільки ці повноваження передаються обласній держадміністрації. Про це він повідомив 30 червня на брифінгу, пише ЗІК.

«Оскільки ці функції будуть передані, то цілком логічно буде скоротити підрозділ, який не буде мати навантаження і, відповідно, зекономити громадські кошти», – вважає О.Синютка.

Голова ЛОДА зазначив, що в облдержадміністрації не планується створювати окремий підрозділ. «У нас є департамент ЖКГ, щоби він вирішував цю проблематику», – пояснив О.Синютка.

Він також повідомив, що запропонував Івану Рудницькому, який очолює сміттєвий департамент ЛМР, перейти на роботу в ЛОДА.

«Під час учорашньої зустрічі я офіційно звернувся до Івана Рудницького з пропозицією, оскільки він чесна і порядна людина, відкликнутися на наше запрошення координувати цю роботу в ЛОДА», – зазначив О.Синютка.

Як повідомлялося, міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що прийняв пропозицію голови Львівської ОДА Олега Синютки про делегування на два роки функції з управління твердими побутовими відходами Львівській обласній державній адміністрації.

Депутати Львівської міської ради на сесії 29 червня надали Львівській ОДА до 30 червня 2019 року повноваження щодо вирішення питань збирання, зберігання, вивезення та захоронення твердих побутових відходів.