Активісти МГО «Наші Брюховичі» проводять у рідному селищі експеримент зі збору сортованого сміття. Інформацію про це поширила у ФБ Юлія Лацик.

У період з 4 по 15 липня в кожне приватне господарство Брюхович буде безкоштовно роздано марковані мішки для сортованого сміття. Ці мішки мешканці мають наповнити відповідними побутовими відходами та виставити на вулицю згідно графіку (графік забору сміття співпадає з графіком ТзОВ АВЕ-Львів). Наповнені мішки будутьобмінюватися на порожні.

Мішки, вміст яких не відповідає призначенню, обміну не підлягатимуть.

Детальнішу інформацію про умови сортування та графік забору буде описано в буклетах, які будуть роздаватися разом з мішками.

В разі успішної реалізаціїпроекту, активісти мають намір подаватися на екологічний грант, для отримання більш зручних пластмасових контейнерів для сортування.

Для багатоквартирних будинків та підприємців будуть виготовлені смітники загального користування та протягом декількох місяців, за згодою мешканців, встановлені у відповідних узгоджених місцях.

«Більшість розвинутих країн світу вже десятиліттями сортують сміття, шануючи власне довкілля. Правильне поводження з побутовими відходами не тільки говорить про порядність нації, це прямо свідчить про те, що це морально та духовно розвинута країна.

В Брюховичах, в результаті невчасного вивозу побутових відходів, на околицях з'являється все більше стихійних сміттєзвалищ, в результаті чого стрімко погіршується екологічне становище.

Єдиним вирішенням проблеми на місцевому рівні є запровадження сортування сміття для населення, до чого ми Вас закликаємо» - коментує представник МГО "Наші Брюховичі"Арсен Олійник.