PM983image002За процесуального керівництва прокуратури Львівської області завершено досудове розслідування та скеровано до суду кримінальне провадження відносно головного лікаря однієї із районних лікарень області за фактом одержання хабара. Йдеться, як повідомлялось раніше, про затримання головного лікаря Жовківської центральної районної лікарні Ігоря Шевціва.

Нагадаємо, що у травні поточного року затримано посадовця, який вимагав та отримав неправомірну вигоду у сумі 500 доларів США за сприяння у працевлаштуванні особи на посаду медичної сестри в очолюваному ним медичному закладі.

Дії лікаря кваліфіковано за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дії з використанням свого службового становища).
 
Під час досудового розслідування посадовцю обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання та відсторонено від займаної посади.
 
Зазначимо, що за вчинення вказаного злочину працівнику охорони здоров’я загрожує покарання до 4 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.